Nieuws

KAMPIOENENWEEKEND

Tijdens het eerste weekeinde van september werden op tal van plaatsen in ons land Nederlandse kampioenschappen gehouden in met name de nationale klassen.

17:55

5 september 2011

Op het Alkmaardermeer streden de Valken en Vrijheids om de titel. In de Valken was Menno Huisman, met zijn bemanning Marcel van der Kooi, een klasse apart. De zeilende gemeente secretaris wist zich al op zaterdag te verzekeren van het kampioenschap.

In de Vrijheidsklasse bleef het tot de laatste race spannend. Met slechts 2 punten voorsprong op wereldkampioen Yngling Maarten Jamin wisten Frans Dagelet en Wouter Molenaar de blauwe wimpel te winnen.

In de Vrijheid verschenen opvallend veel oud-kampioenen verschenen aan de start. Zeilmaker Rene van Rijn, vorig jaar nog verrassend winnaar in een geleende boot, werd ditmaal zevende. Robert Wit zeilde in de 459, de oude boot van wijlen Cees de Haas die hiermee vele malen kampioen werd. De Wit leidde na een dag zeilen het klassement, maar werd uiteindelijk zesde. Meervoudig kampioen Anne Halma viel wat tegen: hij werd achtste.

De 16m2 zeilde op de Beulakerwijde om de nationale titel. Maar liefst 75 boten verschenen aan de start. De titel ging na negen races naar Thys Kort en Willy Boomsma. Eerder dit jaar wist Kort ook al voor de negende keer kampioen in de Schakelklasse te worden

Op het Sneekermeer zeilde Auke de Jong in de Randmeer-klasse
naar de overwinning. Er deden 32 boten mee.

In tegenstelling tot de andere klassen ging in de Solo de titel naar een buitenlandse zeiler. Op het IJsselmeer bij Medemblik wist de Engelsman Andy Davis zijn landgenoot Richard Adams voor te blijven en voor de derde keer de open Nederlandse titel te winnen. Beste Nederlander was Mike Kamminga die het brons pakte.

Op de foto de kampioenen in de Vrijheid.

(EvS)
Foto: Ron Haanschoten

Last modified: 6 september 2011
Sluiten