Nieuws

Josje Hofland jurylid op Olympische Spelen

Onze landgenote Josje Hofland zal op de komende Olympische Spelen in Athene optreden als jurylid. Dit heeft de wereldzeilbond ISAF bekend gemaakt. Ze maakt deel uit van een 26 koppig gezelschap dat uit bijna 400 internationale juryleden werd geselecteerd. Hofland was in 1996 op de Spelen van Savannah (Atlanta) ook actief als jurylid. Het jaar ervoor was ze betrokken bij de America's Cup in San Diego. De in Sneek woonachtige Hofland is blij met haar verkiezing. Josje: "Het is mooi om na de ervaring van Savannah nog een keer zoiets te doen. Sydney 2000 moest ik laten schieten omdat onze kinderen net waren geboren. Athene 2004 wil ik graag doen."

15:38

Onze landgenote Josje Hofland zal op de komende Olympische Spelen in Athene optreden als jurylid. Dit heeft de wereldzeilbond ISAF bekend gemaakt. Ze maakt deel uit van een 26 koppig gezelschap dat uit bijna 400 internationale juryleden werd geselecteerd. Hofland was in 1996 op de Spelen van Savannah (Atlanta) ook actief als jurylid. Het jaar ervoor was ze betrokken bij de America’s Cup in San Diego.
De in Sneek woonachtige Hofland is blij met haar verkiezing. Josje: “Het is mooi om na de ervaring van Savannah nog een keer zoiets te doen. Sydney 2000 moest ik laten schieten omdat onze kinderen net waren geboren. Athene 2004 wil ik graag doen.”

Het zal geen gemakkelijke klus worden in Athene. Josje: “Met name rond artikel 41 -het pompen- is veel te doen. Dat mag daar natuurlijk niet verkeerd lopen.” Als voorbereiding op haar taak zal ze internationale wedstrijden jureren, waarschijnlijk het Europees kampioenschap Finn in La Rochelle. Afgelopen seizoen was ze al juryvoorzitter tijdens het EK Finn.
Over haar uitverkiezing zegt ze verder: “Er is gekeken naar de geografische spreiding en het zal ook wel geholpen hebben dat ik vrouw ben; het IOC wil immers naast meer vrouwelijke sporters ook meer vrouwelijke officials.”

Last modified: 18 november 2003
Sluiten