Nieuws

Jonge zeilers op tweede ABN Amro boot

De tweede ABN Amro boot in de Volvo Ocean Race zal worden bemand door jonge zeilers in de leeftijd van 21 tot en met 30 jaar. Het wordt een internationale bemanning.

10:00

De tweede ABN Amro boot in de Volvo Ocean Race zal worden bemand door jonge zeilers in de leeftijd van 21 tot en met 30 jaar. Het wordt een internationale bemanning.


Team ABN Amro start een wereldwijde campagne om de zeilers aan te trekken. Kandidaten kunnen zich uitsluitend aanmelden via de speciale website: www.abnamro.com/com/about/team/team3.asp
Technisch directeur Roy Heiner zal samen met zijn medewerkers vier ervaren zeilers aantrekken, waaronder twee voor de sleutelpositie van schipper en navigator. Voor de resterende acht plaatsen wordt door middel van een open selectieproces kandidaten worden gezocht. Er zullen twee bemanningsleden worden geselecteerd uit elke thuismarkt van ABN AMRO, dat wil zeggen Nederland, Brazilië en de Verenigde Staten en nog eens twee uit alle inzendingen uit de rest van de wereld. Alle geselecteerde bemanningsleden krijgen een training van zes
maanden.


Het selectieproces bestaat uit drie fases. Om te beginnen zullen er met een interactieve vragenlijst op de bovengenoemde website 80 finalisten worden gekozen uit de aanmeldingen die wereldwijd worden ontvangen. Deze groep wordt vervolgens uitgenodigd voor de volgende fase: een praktijktest op locaties in de Verenigde Staten, Brazilië en Nederland. Tijdens deze tweede fase worden de zeilvaardigheden en de fysieke en mentale capaciteiten van de kandidaten beoordeeld. Uit deze groep zullen per regio vijf personen worden geselecteerd (20 wereldwijd). De derde en laatste stap van het selectieproces vindt plaats in Portugal, in maart 2005. Van de laatste 20 kandidaten blijven er  8 over die het ‘high potential team’ van de tweede boot van Team ABN Amro gaan vormen.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten