Nieuws

Jessica Watson eindelijk uitgevaren

Jessica Watson is gisteren begonnen aan haar poging om als jongste solozeilster de wereld rond te zeilen. Begin oktober heeft ze haar Pink Lady al naar Sydney gevaren, vanwaar ze gisterochtend vertrok.

14:02

De recordpoging was een maand uitgesteld. Voor de 16-jarige Australische aan haar wereldreis zou beginnen, zou ze eerst een proefrit maken vanaf haar thuishaven, Gold Coast, naar Sydney. De eerste keer mislukte deze poging door een botsing met een vrachtschip. De afgelopen weken is de zeilster, samen met haar team, bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor de reis.

 

Jessica gaat er vanuit dat ze 8 maanden non-stop op het water zal zijn. Vanaf Sydney vaart ze via Nieuw Zeeland naar de Line-eilanden, een kleine eilandengroep in de Pacifische Oceaan net boven de evenaar. Vanaf hier gaat ze richting Kaap Hoorn. Dan over de Zuid-Atlantische Oceaan naar Kaap de Goede Hoop en ten slotte over de Indische Oceaan terug naar Sydney.

 

Jessica zou rond half 10 ’s ochtends uitvaren, door de weinige wind werd dit iets later. Tot nu toe is de wind nog niet echt aangetrokken, zo liet Jessica weten op haar blog. Daar zal ze iedereen zoveel mogelijk informeren over het reilen en zeilen aan boord van de Pink Lady.

Foto: ANP

Last modified: 19 oktober 2009
Sluiten