Nieuws

Jean-Pierre Dick aan het roer

Het grootste deel van de Vendée Globe-vloot is Kaap de Goede hoop voorbij. Er zijn nog 24 van de dertig boten in de race.

14:04

De vloot wordt geleid door Jean-Pierre Dick op de Paprec-Virbac 2. Met nog ruim 16.000 mijl te varen, heeft hij de leiding overgenomen van Sebastien Josse. Leider van het eerste uur Loïck Peyron vinden we terug op plaats vier, net achter Roland Jourdain. De Brit Mike Golding is de eerste niet-Franse deelnemer, op een vijfde plaats.

 

De boten vliegen rond de 49e breedtegraad naar het oosten, op weg naar Kaap Leeuwin. De snelste boot van het moment is de Cheminées Poujoulat van de Zwitser Bernard Stamm. Hij legde de afgelopen 24 uur ruim 380 mijl af en schoof op van een vijftiende naar een veertiende plaats.

De langzaamste boot is die van de Oostenrijkse Norbert Sedlacek, die in dezelfde tijd nog geen derde van de afstand overbrugde, namelijk 122 mijl. De ex-trambestuurder staat dan ook stijf laatste in het klassement, op een 24ste plaats.

 

In de top van het klassement is Yann Eliès het slachtoffer geworden van een slechte vierentwintig uur. Hij duikelde twee plekken naar plaats negen. Ook de vrouwen hebben het moeilijk. Zowel Sam Davies als Dee Caffari moest plekken inleveren. De dames liggen nu op een vijftiende en zeventiende plek, met Sam Davies nog steeds in betere positie.

Last modified: 9 december 2008
Sluiten