Nieuws

Janneke Hin zeilt niet meer in Ynglingproject

Janneke Hin en Yngling Kernploegcoach Maurice Paardenkooper hebben besloten dat Hin stopt als stuurvrouw in het Ynglingproject van de Delta Lloyd Kernploeg. Hin was één van de negen zeilsters van het unieke Nederlandse zeilproject.

15:13


Janneke Hin

In haar eigen evaluatie van het meest recente WK in Miami gaf Hin aan dat ze niet als stuurvrouw wil terugkomen, omdat ze ziet dat ze op die positie alleen maar slechter is gaan presteren.

Paardenkooper: "We hebben de evaluatie over een paar evenementen verspreid en we moeten helaas tot de conclusie komen dat Janneke niet meer genoeg vooruitgang boekt en dan moeten we afscheid nemen van Janneke als zeilster."
Hin vult aan: "Met mijn resultaten kan ik beter kijken hoe ik op een andere manier toegevoegde waarde kan bieden aan het team."
Hin behaalde met haar team een 24e plaats op het WK in Miami.

Maximaal zestien landen mogen een team van drie zeilsters afvaardigen naar de Olympische Spelen. De negen Nederlandse dames zeilen per evenement in wisselende samenstellingen in drie verschillende boten. De bootsamenstelling wordt bepaald door Paardenkooper. In juni van dit jaar kiest Paardenkooper de drie zeilsters die Nederland gaan vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in augustus 2008.

Foto’s: Watersportverbond / Remmelt Staal

Last modified: 27 februari 2008
Sluiten