Nieuws

Jachtwerf Victoire failliet

Gisteren is het faillissement uitgesproken van Jachtwerf Victoire in Alkmaar, bouwer van gelijknamige zeiljachten. Voor 19 personeelsleden is ontslag aangevraagd. Projectleider Sven Oosterbaan noemt 'achterblijvende verkopen' als de belangrijkste oorzaak van het faillissement.

11:47

Gisteren is het faillissement uitgesproken van Jachtwerf Victoire in Alkmaar, bouwer van gelijknamige zeiljachten. Voor 19 personeelsleden is ontslag aangevraagd. Projectleider Sven Oosterbaan noemt ‘achterblijvende verkopen’ als de belangrijkste oorzaak van het faillissement.


De werf heeft dit jaar een groot model in de markt gezet, de Victoire 51. Op de vraag of de ontwikkeling van dit schip de werf de das om heeft gedaan, antwoordt Oosterbaan ontkennend. “Er zijn er al twee van verkocht. Een is er afgeleverd, de andere is in aanbouw. Het is niet te zeggen dat dit faillissement voorkomen was, als we de 51 niet hadden ontwikkeld. Overigens hebben wij op de Hiswa te Water met het oog op de problemen orders niet geaccepteerd, onder meer voor een 12.70, 11,22 en een 51. Netjes tegenover de klanten, maar wel heel zuur voor ons. Alles is nu in handen van de curator. We hopen in afgeslankte vorm een doorstart te kunnen maken.”


Victoire is een gerenommeerde jachtwerf, waarvan de historie terug gaat tot de jaren dertig. De ontwerpen worden al sinds jaar en dag geleverd door Dick Koopmans. De nieuwe 51 is van de hand van ontwerper Andre Hoek.

Last modified: 30 september 2005
Sluiten