Nieuws

ISAF Rolex Zeilers van het Jaar

De wereldzeilbond ISAF heeft de namen van de zeilers bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de titel Zeiler van het Jaar. Het gaat om zeilers die in de periode van 1 september 2004 tot 31 augustus van dit jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De shortlist laat een opmerkelijk mix zien.

09:24

De wereldzeilbond ISAF heeft de namen van de zeilers bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de titel Zeiler van het Jaar. Het gaat om zeilers die in de periode van 1 september 2004 tot 31 augustus van dit jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De shortlist laat een opmerkelijke mix zien.


De volgende vrouwen zijn genomineerd:
Claire Leroy (FRA) – nummer 1 van de internationale matchrace-ranglijst
Ellen MacArthur (GBR) – veroverde het record non-stop solo rond de wereld, ruim 71 dagen
Blanca Manchon (ESP) – wereldkampioen surfen
Paige Railey (USA) – Europees kampioen in de Laser Radiaal en winnaar op het WK Jeugd


De genomineerde mannen zijn:
Fernando Echavarri and Antón Paz (ESP) – Europees en Wereldkampioenen Tornado
Peter Gilmour (AUS) – nummer 1 van de internationale matchraceranglijst
Finian Maynard (IVB) – houder snelheidsrecord. In november 2004 bracht hij dat op 46,82 knoop. In april van dit jaar stelde hij het nog scherper: 48,70 knoop.
Bruno Peyron (FRA) – heroverde de Jules Verne Trophy met de Orange II in een nieuwe recordtijd: 50 dagen, 16 uur, 20 minuten en 4 seconden
Vincent Riou (FRA) – winnaar van de Vendée Globe Challenge 2004/05, in 87 dagen, 10 uur, 47 minuten and 55 seconden
Rohan Veal (AUS) – Wereldkampioen International Moth. Veal baarde opzien door met een draagvleugel kiel op de wedstrijdbanen te verschijnen.


De 117 bij de ISAF aangesloten bonden kunnen hun stem uitbrengen en op 8 november maakt de ISAF tijdens de jaarvergadering in Singapore bekend wie zich Zeiler van het Jaar 2005 mag noemen.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten