Nieuws

Internationale erkenning Nederlandse opleidingen

Voorzitter Hugo Snoekc van het Watersportverbond: "Wij zijn trots op deze erkenning. Het bewijst dat onze opleidingen goed en degelijk in elkaar zitten."

14:01

Door de erkenning van de ISAF kunnen in Nederlands opgeleide CWO-instructeurs en Watersportverbond-trainers in de open boot-, catamaran- en windsurfcategorieën wereldwijd met hun diploma aan de slag. Nederland is het tweede land dat deze erkenning krijgt in dit wereldwijd erkende systeem van de internationale zeilbond ISAF.

Als tweede
In 2009 is het Britse RYA (Royal Yachting Association) systeem als eerste getoetst. De ISAF heeft daarna de richtlijnen voor toetsing gepubliceerd en andere landen opgeroepen te participeren in dit wereldwijde kwaliteitskeurmerk. Nederland is het tweede land dat na de Britten in staat bleek voor inspectie in aanmerking te komen.

Borging
Tijdens de ISAF-inspectie werd gekeken naar de opleidingsstructuur, de wijze van kwaliteitsborging, het niveau van de trainingen en de lessen en een breed scala aan veiligheidsvoorschriften. Naast administratief onderzoek op het kantoor werden ook vier opleidingslocaties bezocht die op dat moment actief waren met opleiden. Zo werden onder andere VWDTP en zeilschool ‘t Garijp bezocht.

Certificaat
Na deze inspectie van vier dagen door ISAF-inspector Andy Jeffrey kon hij op donderdag 19 augustus het officiële certificaat van de ISAF overhandigen aan Christoffel van Hees, manager jeugd & opleiding van het Watersportverbond. Formeel zal de erkenning nog bekrachtigd worden tijdens de jaarvergadering van de ISAF begin november 2010 in Athene.

Zichtbaarheid
Vanaf 2011 zal de CWO-instructeur en/of Watersportverbond-zeilwedstrijdtrainer in open boten, windsurfen of catamarans het ISAF-logo terugvinden op zijn diploma en/of instructeurspas. CWO-erkende opleidingslocaties kunnen vanaf dan met trots de ISAF-erkenning tonen door middel van borden, stickers, vlaggen en andere uitingen.

Last modified: 20 augustus 2010
Sluiten