Nieuws

Informatiecentrum Op de Dijk geopend

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk is een informatiecentrum geopend over de dijk. 'Op de Dijk' is tot en met oktober geopend op woensdag en zaterdag, van 10.00 – 17.00 uur.

16:19

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk is een informatiecentrum geopend over de dijk. ‘Op de Dijk’ is tot en met oktober geopend op woensdag en zaterdag, van 10.00 – 17.00 uur.


 


‘Op de Dijk’ organiseert naast de vaste expositie, regelmatig wisselende tentoonstellingen. Na dit jubileumjaar staat het centrum vooral in het teken van de realisatie van extra spuisluizen. Rijkswaterstaat ontwikkelt die op dit moment bij de knik in de dijk bij Kornwerderzand.

De eerste wisseltentoonstelling heeft als thema de rol van het Ministerie van Oorlog bij de totstandkoming van de dijk. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Kazemattenmuseum. Informatiecentrum ‘Op de Dijk’ is gevestigd aan de Sluisweg 1a te Kornwerderzand. De toegang is gratis. Meer informatie vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/afsluitdijk.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten