Nieuws

Huizen krijgt weer botterwerf

De eerste grondwerkzaamheden zijn gestart voor de bouw van het nieuwe Havenkwartier met hierin de nieuwe botterwerf. De politieke partijen in Huizen hebben onlangs ingestemd met de grondverkoop aan de initiatiefnemers achter het nautische havenkwartier. Hier moeten naast de botterwerf ook horeca en een museum een plaats krijgen.

10:54

Afgelopen woensdag was de presentatie van de plannen, waarin ook plaats is voor historie. Eric Creemers, een van de mannen achter de Stichting Botterwerf Huizen, zegt dat hij hoopt dat hiermee het verleden weer een beetje gaat leven. Het is niet de bedoeling dat de werf zelf nieuwe botters bouwt, hoewel dat op termijn niet uit te sluiten is. In eerste instantie richt de werf zich op het onderhoud en restauratie van bestaande schepen.
De botterwerf wordt gerealiseerd aan de Oude Haven, in de buurt van de Kalkovens. De werf wordt gebouwd in historische stijl en bestaat helemaal uit hout. De werf vormt een onderdeel van een groot aantal recreatieve voorzieningen die in het Huizer havengebied moeten komen.  Zo zal de werf, naast het restaureren van botters, ook een plek moeten worden voor andere activiteiten, zoals de intocht van Sinterklaas.

Last modified: 14 september 2007
Sluiten