Nieuws

Herstel verkoop gebruikte jachten

Het vierde kwartaal van 2010 toont een duidelijk herstel op de markt voor gebruikte jachten. Dat blijkt uit de verzamelde verkoopcijfers van de jacht- en scheepsmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging.

16:08

Volgens de verkoopcijfers zijn er 24% meer jachten verkocht ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet over het vierde kwartaal ligt 38% hoger.

“Het begin van 2010 was niet goed, maar gedurende het jaar hebben we de achterstand ingelopen. Dat hebben we vooral te danken aan een sterk laatste kwartaal. Daardoor behaalden de HISWA Makelaars over 2010 een totale jaaromzet die vergelijkbaar is met een jaar eerder”, aldus Ties van Os, voorzitter bedrijfsgroep HISWA Makelaars. “Op basis van de opwaartse trend van afgelopen maanden denken we nu een serieus herstel van de markt te zien.”

 

Aantal verkochte jachten

In het vierde kwartaal steeg niet alleen de omzet. De cijfers tonen ook een forse toename in het aantal verkochte jachten. Over het hele jaar verkochten de HISWA Makelaars 503 jachten. Een vergelijking van het vierde kwartaal met hetzelfde kwartaal een jaar daarvoor laat een stijging van 24% zien.

 

Michaël Steenhoff, bedrijfsgroepmanager van HISWA Vereniging: “Met een gemiddelde verkoopprijs van 111.500 euro bemiddelen de HISWA Makelaars vooral bij de verkoop van jachten in het midden- en het hogere segment. Dankzij de verkoopcijfers die zij ter beschikking stellen, hebben we een zeer helder beeld van de werkelijke ontwikkelingen in dat deel van de markt. De cijfers hebben geen betrekking op de zogenaamde onderkant van de markt en al helemaal niet op het superjachtsegment.”

 

Makelaars

HISWA Makelaars zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden Bemiddeling Vaartuigen. Die zijn overeengekomen met ANWB en Consumentenbond en kennen een onafhankelijke Geschillencommissie. HISWA Makelaars staan voor vertrouwd zakendoen. Het complete aanbod van gebruikte boten van de HISWA Makelaars is te vinden op: www.hiswamakelaar.nl

 

Bron: HISWA Vereniging

Foto’s: Klaas Wiersma

Last modified: 21 januari 2011
Sluiten