Nieuws

Herfstige Unigarant Bolkoppenrace

160 Bolkoppen verzamelden zich afgelopen weekend in Stavoren voor de 22ste editie van de Unigarant Bolkoppenrace...

16:28

Op zaterdag werd de organisatie door de slechte weersverwachting op het verkeerde been gezet. De wedstrijd werd uitgesteld tot 12 uur en daarna afgeblazen. Maar de buien met hevige windstoten bleven uit. Het werd prachtig zeilweer en de deelnemers lagen in de haven. Een feest op zaterdagavond verzachtte de teleurstelling.


Op zondag werd toch besloten te varen, ondanks niet veel betere weersverwachting. Tijdens de buien nam de wind flink toe. Harde wind, hoog oplopende golven, grauwe luchten, dubbele regenbogen, zon, witgerande wolken tegen een harde blauwe hemel waren het decor van een spannende wedstrijd.
Van een veld van 45 skûtsjes verschenen er op zondagmorgen zes aan de start. Daarvan haalden er vijf de finish. Hieronder het kleinste skûtsje Ludgerdina Smeltekop. Ondanks de weersomstandigheden bleef de schade beperkt tot een gebroken mast, een gescheurd grootzeil, een verdaagde botter met een schoot in de schroef en wat aanvaringsschades.
Na een intensieve wedstrijd kon zondag om 19:00 uur de nieuwe admiraal en winnaar van de Unigarant Bolkoppenrace worden geëerd. Nic Hoek, van de lemsteraak VA 155, werd met 478 tegenover 422 punten voor de tweede keer op rij de winnende Admiraal voor Holland en werd al zodanig bijgeschreven op de ‘Holland Friesland wissel bokaal’.
De Friese admiraal werd G. Hogeterp met de LE 33.
De winnaars van de acht deelnemende klasses waren:


Klasse Schip Schipper
Botters BU 20 Henk van Drost
Schouwen het Rode Klif N. Feedes
Skutsjes Eelke II J. de Vos
Staverse Jol Sardijn H. Luykx
Tjalken en Aken A Voorwaarts P. Glas
Tjalken en Aken B De Hinde F.B. Sabelis
Lemsteraken VB/VC Bijlegger D. Vlaanderen
Lemsteraken VA ‘t Vlieghend Hert N.W. Hoek
Gemengde klasse LE 33 G. Hogeterp
     
     
     
     
     

Last modified: 7 september 2006
Sluiten