Nieuws

Groupama wint Jacques Vabre, Virbac finisht vannacht

Gisteren, om 08:10:41 UTC, pakte de Franse trimaran Groupama de eerste plek in de Transat Jacques Vabre. Franck Cammas wint hiermee voor het tweede achtereenvolgende jaar de ORMA-klasse. De Belgische tri Belgacom wordt tweede...

15:35

Gisteren, om 08:10:41 UTC, pakte de Franse trimaran Groupama de eerste plek in de Transat Jacques Vabre. Franck Cammas wint hiermee voor het tweede achtereenvolgende jaar de ORMA-klasse. De Belgische tri Belgacom wordt tweede.

Groupama vliegt over de finish in het eerste ochtendlicht.
Schippersduo Franck Cammas en Franck Proffit hadden met z’n tweeën 10 dagen, 23 uur, 10 minuten en 41 seconden nodig om de 4624 mijl van Le Havre in Frankrijk naar het Braziliaanse Salvador de Bahia af te leggen.


Cammas op steiger, vlak na aankomst: “Deze race was iets korter, maar veel zwaarder dan de vorige editie. Er waren veel meer weersystemen om mee te spelen. In ieder geval, de aankomst vanmorgen was prachtig, al voelden onze lijven aan alsof we de hele nacht in een nachtclub hadden staan dansen. We zijn allebei de laatste 48 uur wakker gebleven aan dek. Eigenlijk was de hele race zwaar. We aten pas 4 dagen na de start een warme hap!”


De monohulls zijn nog onderweg. Farr 60 Virbac, met aan boord het Franse team van Jean-Pierre Dick en Nicolas Abiven, leidt al 9 dagen de race naar het zuiden. Met nog zo’n 150 mijl te gaan en 130 mijl voorsprong op nummers twee en drie, Sill en Ecover. Vermoedelijk finisht het Franse duo vannacht.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten