Nieuws

Grootscheepse zoekactie op Nationale Reddingbootdag

Op zaterdag 6 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag.

13:41

Op zaterdag 6 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag.


Deze dag is ruim tien jaar geleden in het leven geroepen om de donateurs van de KNRM en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de redders en het materieel. Reddingbootdag is gratis toegankelijk, maar bezoekers wordt gevraagd thuis op zoek te gaan naar oud Nederlands geld (guldens) om dit tijdens Reddingbootdag in te leveren.


Deze zoekactie naar oud Nederlands geld (guldens) is een initiatief van een van de vrijwilligers van de KNRM. Op elk reddingstation zal een herkenbaar punt zijn waar het oude geld ingeleverd kan worden. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan het reddingwerk.


foto knrmHet hele jaar staat het materieel van de Redding Maatschappij achter gesloten deuren opgeborgen en de reddingacties vinden vaak buiten het gezichtsveld van het publiek plaats. Behalve op Reddingbootdag. Dan gaan alle deuren open voor het publiek en mogen bezoekers, wanneer het weer het toelaat, meevaren met de snelle reddingboten. Ze kunnen kennis maken met de vrijwillige bemanningen. Naast het meevaren worden tal van activiteiten georganiseerd die per reddingstation kunnen verschillen. Kijk daarom op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.


De volgende reddingstations zijn op zaterdag 6 mei 2006 open voor publiek:
Cadzand, Breskens, Westkapelle, Veere, Noordland-Burghsluis, Ouddorp, Stellendam, Hoek van Holland, Ter Heijde, Scheveningen, Katwijk aan Zee, Noordwijk aan Zee, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Petten, Callantsoog, Den Helder, Texel de Koog, Texel de Cocksdorp, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Eemshaven, Lauwersoog, Harlingen, Hindeloopen, Lemmer, Urk, Elburg, Huizen, Marken, Enkhuizen en Den Oever.


 

Last modified: 4 september 2007
Sluiten