Nieuws

Goede start tijdens Wereldbekerwedstrijden voor Marit Bouwmeester

Tijdens de ISAF Wereldbekerwedstrijden in Hyères heeft Marit Bouwmeester goede prestaties geleverd. Na twee racedagen staat zij vijfde in het klassement.

15:52

Afgelopen zaterdag 23 april, de eerste dag van de races, stond er een windkracht van vier Beaufort. Hiermee behaalde Bouwmeester twee eerste plaatsen. Zelf geeft de zeilster aan dat ze lekker gevaren heeft; ook haar coach Mark Litteljohn is blij. “Na twee wedstrijden mag je nog niet te hard juichen, maar ik ben heel tevreden met haar starts.”

De tweede racedag stond er minder wind en gingen de starts ook minder goed. Bij deze races behaalde zij een vijfde, een elfde en een 27ste plaats. “Dit was een lastige dag. Je moest vandaag echt goed starten en dat deed ik niet. Zeker die derde race. Dan kom je veel verkeer tegen en dan maak ik het mezelf erg moeilijk. Morgen beter starten en beter positioneren in het eerste kruisrak. Verder moet ik mijn eigen ding blijven doen.”

De coach van Marit heeft er nog alle vertrouwen in. “Met deze windkracht zijn er weinig mogelijkheden om in te halen op techniek. Maar we moeten zorgen dat we in de buurt van het podium blijven, dat is belangrijk.”

De ISAF Wereldbekerwedstrijden vinden plaats van 23 tot en met 29 april in Hyères voor verschillende klassen.

Foto: Topzeilen.com
(Zita Divendal)

Last modified: 27 april 2011
Sluiten