Nieuws

Goede etappe Nederlanders

Zeven van de acht Volvo Ocean Racers zijn gefinisht. Delta Lloyd was keurig zesde, Bouwe Bekking kwam als tweede aan.

15:29

Bouwe Bekking behaalde, na een vijfde plaats in de eerste etappe, een fantastisch resultaat. Telefonica Blue finishte als tweede achter Ericsson 4 en staat daardoor eveneens tweede in het algemeen klassement. Telefonica Blue kwam gisteren in het begin van de middag in het Indiaase Cochin aan, ruim voor de nummer drie Ericsson 3.

Bekking: "Het was fantastisch om tweede te worden, maar het was verdomde zwaar. We hoopten steeds op plek één, maar tweede is nog steeds een goed resultaat."

 

Delta Lloyd bewees deze etappe dat het team absoluut niet misstaat tussen de andere, nieuwe boten. De strijd om plaats vier tot en met zeven werd pas op het allerlaatst beslist, terwijl de boten onderling stuivertje wisselden. Uiteindelijk eindigde de gedeeltelijk Nederlandse inzending op een zesde plaats, met een minimale achterstand op de nummer vijf Puma.

 

Alleen Team Russia is nog niet gefinisht. Met nog 441 mijl te gaan zal hun aankomst nog wel even op zich laten wachten. In het algemeen klassement is Ericsson 4 eerste, met 26 uit een maximaal te behalen 28 punten. Telefonica Blue staat tweede met 19 punten, voor Puma Ocean Racing met 18 punten. Delta Lloyd staat zevende in de tussenstand.

Last modified: 1 december 2008
Sluiten