Nieuws

Goed begin Nederlanders bij Prinses Sofia Cup

De Nederlandse zeilers doen het goed bij de Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca. Gisteren werd er weer gezeild. Hoogtepunt was een tweede plaats in het algemeen klassement 470 mannen voor de broers Coster (NED 1).

14:41

Ook bij de dames van het 470 team ging het goed. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (NED 11) wonnen in de eerste race. In de tweede race behaalden ze en veertiende plek, wat hen voorlopig een vijfde plaats in het algemeen klassement oplevert. Vorig jaar wonnen zij de Prinses Sofia Cup in de 470 vrouwen klasse. 

Overige zeilers
In de Finn klasse wist Pieter-Jan Postma in race één een tweede plaats te bemachtigen. Gecombineerd met een veertiende positie in race twee staat hij nu voorlopig zesde.

Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis lieten 52 punten liggen. Hiermee staan zij in het algemeen klassement Tornado op een vijfde plaats bij een totaal van acht boten.

Minder goed ging het in de Laser-klasse. Bij de mannen behaalde Rutger van Schaardenburg in race één een 15de en race twee een 24e plaats. In het algemeen klassement geeft dat hem een 38ste plaats. 

Olympische Spelen
De Prinses Sofia Cup is voor de zeilers een belangrijk nominatiemoment voor de Olympische Spelen. De Nederlandse zeilers zijn al verzekerd van een ticket naar Beijing. Uitzondering hierop is van Schaardenburg. De Laser-zeiler kan echter zijn halve nominatie niet verzilveren op het Spaanse zeilevenement.

Tekst: José de Jong
Foto: ANP

Last modified: 17 maart 2008
Sluiten