Nieuws

Glenn Bourke stopt als directeur VOR

Glenn Bourke heeft afscheid genomen als directeur van de Volvo Ocean Race. Bourke, 47, nam de beslissing om te stoppen om meer ruimte te geven aan zijn privéleven. Hij leidde de race sinds november 2002.

13:48

Bourke vertelde dat het een moeilijke beslissing was: “Ik heb echt genoten van de uitdagingen en de verantwoordelijkheid die horen bij het coördineren van de ontwikkeling van de race. Ik voel me vereerd dat ik deel mocht uitmaken van de beslissingen om de Open 70-regel en het vergroten van het bereik van de race door nieuwe gebieden als India, China en Zuid-Oost Azië te omarmen. Maar het is geen geheim voor degenen die me goed kennen dat het soms stressvol was om zo ver weg te zijn van mijn familie. Mijn kinderen zijn op zo’n leeftijd dat ik vind dat ik meer tijd met ze moet doorbrengen. Zij staan uiteindelijk bovenaan mijn prioriteitenlijst.”

Gerry Keaney, voorzitter van het bestuur van Volvo Event Management , toonde begrip voor de beslissing van Bourke: “Glenn heeft fantastisch werk voor ons geleverd sinds 2002 en het is jammer dat hij gaat. Maar we begrijpen dat hij dichter bij zijn familie en kinderen in Australië wil zijn.”

 

Glenn Bourke won als zeiler drie maal de wereldkampioenschappen Laser en kwam voor Australië uit in de Finn tijdens de olympische spelen van 1992. In 1996 coachte hij zijn thuisland tijdens de Spelen. In het nieuwe jaar verhuist hij vanuit Engeland terug naar Australië. Het evenement heeft nog geen nieuwe directeur benoemd.

Last modified: 19 december 2007
Sluiten