Nieuws

‘Geweldig dat we nu bij dat lijstje horen’

'Helemaal super en echt bijzonder!' glundert Marcelien de Koning, terwijl zij de zojuist veroverde Connie van Rietschoten Trofee torst. Ook Lobke Berkhout heeft een exemplaar in handen, want voor het gouden 470-duo zijn twee aardewerken bokalen vervaardigd.

13:23

Erica Terpstra reikte de Van Rietschoten Trofee uit. Uiteraard met een enthousiaste speech. (Foto: LvZ)
‘Helemaal super en echt bijzonder!’ glundert Marcelien de Koning, terwijl zij de zojuist veroverde Connie van Rietschoten Trofee torst. Ook Lobke Berkhout heeft een exemplaar in handen, want voor het gouden 470-duo zijn twee aardewerken bokalen vervaardigd.


Marcelien de Koning en Lobke Berkhout –regerend 470-wereldkampioenen- kregen gisteravond de Connie van Rietschoten Trofee 2005 in het Rotterdamse clubhuis van KR&ZV De Maas uit handen van NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra.


Lobke: “Onze instelling voor het wereldkampioenschap was: we gaan winnen! Ik zei tegen Mars (Marcelien –red.): misschien moeten we dat erin houden voor deze Van Rietschoten Trofee. Jan van Staveren was zeker ook een favoriet. We zijn er heel blij mee.”
“In 1994 stond ik hier al eens als genomineerde, omdat ik het EK Optimist had gewonnen. Toen won Margriet Matthijsse. De Van Rietschoten Trofee is zeker dè zeilprijs. We hebben in de auto op weg hier naartoe alle winnaars opgenoemd en het is geweldig dat we nu bij dat lijstje horen.”


“Ik vind hem niet zo lelijk”


Marcelien: “Het is natuurlijk een hele eer de Connie van Rietschoten te winnen. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik hem wel een beetje begon te knijpen toen ik hoorde wat alle andere genomineerden hadden gedaan. In de 470 gaan we er weer voor, dus misschien dat we hier nog een keer mogen staan.” Op de vraag of zij de prijs mooi vinden, antwoordt Marcelien spontaan: “Ik vind hem niet zo lelijk.” Waar zet zij hem thuis neer? Marcelien: “Ik denk dat ik hem op de club (wsv Hoorn) neerzet en de kleine nominatiebeker thuis houdt.”

“Ik vind hem niet zo lelijk,” antwoordt Marcelien op de vraag of ze de prijs mooi vindt. (Foto: LvZ)
Frans van Dusschoten nam afscheid als juryvoorzitter. Hij gaf de hamer over aan zijn opvolger Hans Zuiderbaan. (Foto: LvZ)
Van Dusschoten kreeg zijn een eigen trofee als dank voor bewezen diensten. (Foto: LvZ)
De af- en aantredende voorzitter: Frans van Dusschoten en Hans Zuiderbaan. (Foto: LvZ)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten