Nieuws

Gevarieerd programma in de Zeilen-Jachtclub

Jarenlang zette de Zeilen-redactie op de Hiswa de toon met de presentaties en discussies in de Zeilen-Jachtclub. Een paar jaar hebben we het wat rustiger aan gedaan en het accent gelegd op de directe ontmoeting tussen u en ons. Dit jaar combineren we beide accenten.

17:31

Jarenlang zette de Zeilen-redactie op de Hiswa de toon met de presentaties en discussies in de Zeilen-Jachtclub. Een paar jaar hebben we het wat rustiger aan gedaan en het accent gelegd op de directe ontmoeting tussen u en ons. Dit jaar combineren we beide accenten.De Jachtclub

We houden vanaf 12.00 uur presentaties met onder meer Henk de Velde, Mark Slats, Ewout Eijssen (bekend van de Etap 22 BoB) en Aad en Hella Twigt en vele anderen. Hans Bouscholte en Ernst Steinmeier zullen u elke dag om 13.00 bijpraten over de stand van zaken in de Volvo Ocean Race. Alle presentaties beginnen op het hele uur.


Happy Hour
Vanaf 17.00 tot 18.00 houden we onder het genot van een drankje Happy Hour. Alle sprekers van die dag -zullen aanwezig zijn om met u te praten.


Vraagbaak
De Vraagbaak is een nieuw element. U kunt ‘s ochtends uw zeilvraag van technische of praktische aard kwijt in de bus op de stand. De redactie pikt er enkele prangende kwesties uit, zoekt deskundigen en behandelt ‘s middags rond de klok van half vijf de vragen.


Redactie-Stamtafel
Op de stand staat ook de Redactie-Stamtafel. Daar zijn redactieleden aanwezig of in de buurt om met u van gedachten te wisselen. Henk Bezemer is aanwezig om met u over uw boot te discussiëren. Hij heeft daarvoor een computerprogramma – de Zeilen-database – bij zich, waarmee hij uw boot in vergelijking met een paar andere kan evalueren. Als uw boot nog in productie is, staan de gegevens waarschijnlijk wel in het bestand. Betreft het een wat oudere boot of een one-off, dan is het handig de basisgegevens mee te brengen: romplengte, waterlijnlengte, grootste breedte, diepgang, waterverplaatsing, ballast, het maximale aandewindse zeiloppervlak, de zeilmaten I (van het dek tot blok van de fokkenval), J (van de voet van de mast tot het voorstag, over het dek gemeten), P (vanaf het lummelbeslag tot blok grootzeilval) en E (vanaf de lummel tot zeilstreep, gemeten over de giek).


Zeilen Jachtclub, standnummer 1-325


Feiten en cijfers
De Hiswa in de Amsterdamse Rai is van dinsdag 28 februari tot en met zondag 5 maart. Openingstijden: 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag 2 en vrijdag 3 maart van 10.00 uur tot 22.00 uur.


Toegangsprijzen – Volwassenen 15 euro. Jongeren tot en met 15 jaar 10 euro. Houders Pas 65+ 10 euro. Avondkaart (na 18.00 uur) 10 euro. Gezinskaart (twee volwassenen en twee kinderen tot en met vijftien jaar) 35 euro.
Kaarten zijn ook bestellen via internet en worden, met korting, toegestuurd. De prijzen zijn dan: basistarief 13 euro, gezinskaart 32 euro en avond 9 euro.


Vervoer – Het Rai-complex is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het ligt op loopafstand van NS station Rai. Vanaf Amsterdam Centraal neemt u tram 4. Vanaf station Amsterdam bus 15 of metro 51 en vanaf station Sloterdijk sneltram 50. Komt u met de auto, volg dan de borden naar de parkeerplaatsen. Zie ook www.hiswa.nl

Last modified: 4 september 2007
Sluiten