Nieuws

Gerrit Hiemstra geeft weercursussen op zeiljacht

Deze week startte weerman Gerrit Hiemstra een nieuw bedrijf: Weather at sea. Het bedrijf organiseert weercursussen aan boord van een zeiljacht in combinatie met een zeiltocht.

11:44

Zeilers kunnen zo leren hoe ze in de praktijk weersverwachtingen kunnen maken en hoe ze bij het navigeren rekening kunnen houden met het weer.

Hiemstra is enthousiast zeezeiler en stak vorig jaar zelf de Atlantische Oceaan over. “Onderweg konden we met beperkte middelen toch een goede weersverwachting maken. De opgedane ervaringen hebben we verwerkt in de weerzeiltochten. Ik heb inmiddels heel wat meteorologische kennis en ervaring opgedaan en ik wil dat graag overdragen aan andere zeezeilers. Daarom heb ik Weather at sea opgericht; om dit ook in de praktijk te brengen.”

“Veel zeilers hebben wel eens een weercursus gevolgd, maar het blijkt dat ze de opgedane kennis in de praktijk moeilijk kunnen toepassen.In elke weercursus worden bijvoorbeeld fronten behandeld, maar bijna niemand weet hoe een front er buiten in het echt uitziet. Ik vind het leuk om zeilers in de praktijk te leren hoe de atmosfeer werkt en hoe ze er op kunnen inspelen.”

De weerzeiltochten zijn er in twee varianten: 3 dagen en 5 dagen. Ze worden gehouden vanuit Lemmer, aan boord van het klassieke zeiljacht Mandate, een S&S Swan 47 uit 1975. Elke weerzeiltocht is er plaats voor maximaal zes gasten en staat onder leiding van een professionele jachtschipper. Afhankelijk van het weer wordt er gezeild op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee.

Meer informatie vindt u via www.weatheratsea.nl

Foto: Weater at sea

Last modified: 13 mei 2011
Sluiten