Nieuws

Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee bekend

Op basis van de voordrachten en stemmen van zeilers en belangstellenden heeft de jury de genomineerden voor de Conny van Rietschoten Trofee 2010 bekend gemaakt.

09:35

Genomineerden

Categorie jeugdzeilen/surfen

Michelle Broekhuizen

Daphne van der Vaart

 

Categorie wedstrijdzeilen Nationale klassen

Jeroen de Groot

Menno Huisman

 

Categorie zeezeilen

Piet Vroon

Robert Rosen Jacobson

 

Categorie internationaal en Olympisch zeilen/surfen

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout,

Marit Bouwmeester

Thierry Schmitter

 

De Conny van Rietschoten Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

Categoriewissel

Dit jaar zijn er een aantal veranderingen. Aangezien er onvoldoende aandacht was voor het wedstrijdzeilen in een van de vele mooie Nederlandse nationale klassen, heeft het bestuur besloten een categorie toe te voegen: Wedstrijdzeilen Nationale klassen.

De categorie Bijzondere Verdienste is in het rijtje verdwenen en daarvoor in de plaats is een nieuwe trofee gekomen, de Maas Trofee. Bestemd voor een van de honderden vrouwen en mannen die zich belangeloos voor de zeilsport inzetten. Het bestuur van de Stichting Zeiltrophy wijst jaarlijks de winnaar van deze trofee aan. 

Uitreiking

In de sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas in Rotterdam, maakt de jury op 25 november eerst bekend wie de winnaars zijn in elke categorie en wie uiteindelijk de 29e winnaar is van de Conny van Rietschoten Trofee 2010.

Conny van Rietschoten

Conny van Rietschoten won in 1977-1978 en in 1981-1982 met Flyer en Flyer II de Whitbread Round the World race. In 1982 verbeterde hij met een tijd van 120 dagen tevens het snelheidsrecord rond de wereld. De Whitbread Round the World race is de voorloper van de huidige Volvo Ocean Race.

Kijk voor meer informatie op www.vanrietschotentrofee.nl

Bron: Van Rietschoten Trofee

Foto’s: Eric van Staten/Van Rietschoten Trofee/ANP

Last modified: 2 november 2010
Sluiten