Nieuws

Gematigd succes in Mallorca

De olympische zeilers zijn in Mallorca voor de Trofeo Princesa Sofia. Drie Nederlandse equipes maken nog kans op een medaille. Met video-impressie.

10:41

Op het moment van schrijven maken nog drie Nederlandse teams kans op eremetaal tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Spaanse Palma de Mallorca. Alle zeilers zullen echter nog het nodige moeten doen om ook daadwerkelijk een medaille in handen te krijgen.

 

Het matchraceteam van stuurvrouw Renee Groeneveld kwalificeerde zich gisteren voor de kwartfinales, met drie overwinningen in vijf wedstrijden. Volgende tegenstander is het team van de Deense Melgaard, de eerste die drie wedstrijden wint gaat door naar de halve finales.

 

Windsurfer Dorian van Rijsselberge houdt uitzicht op de derde plek. Hij voer gisteren een eerste en een drieëntwintigste plaats bij elkaar en staat daardoor vierde op 17 punten achter de leider. Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester hield haar kansen in leven door naast een teleurstellende negentiende plek ook een wedstrijdje te winnen. Zij staat nu vijfde.

 

De overige Nederlandse zeilers presteren matig tot slecht, inclusief het Nederlandse dreamteam Westerhof/Berkhout. 470-zeiler Sven Coster is met medische problemen vertrokken naar Nederland. Hij maakt het goed.

 

In de paralympische 2.4mR klasse gaat het daarentegen uitstekend. Nederland bezet plaats een, twee en vier. Veteraan Schmitter leidt de dans, gevolgd door Andre Rademaker. Het jonge talent Barend Kol ligt vierde, achter de Briste Helena Lucas. De 2.4mR zeilers komen vandaag voor het laatst in actie.

 

Bekijk ook de video voor een korte impressie van het evenement.

Last modified: 1 april 2010
Sluiten