Nieuws

Geen race op dag drie WK Tornado

Dag twee van het WK Tornado in Auckland (Nieuw-Zeeland) bracht Nederlanders Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis wederom een derde plaats in het klassement. De derde dag begon veelbelovend, maar helaas werd er niet gezeild.

12:45

De afsluitende race van de tweede dag was spannend. Er stond een stabiele zuidwestelijke wind van 18 tot 23 knopen met de gebruikelijke windstoten. In de derde en vierde race van het toernooi zeilden Booth en Nieuwenhuis naar een zesde en achtste plek en wisten daarmee hun derde plaats overall te behouden. Booth over de tweede dag: "Het veld ligt ontzettend dicht bij elkaar en de condities waren opnieuw erg variabel."

Hij vervolgt: "In de eerste race gingen we goed van start en kwamen we als zesde bij de bovenboei. Daar raakten we verstrikt in de drukte, waardoor we een paar keer voorrang moesten geven. Uiteindelijk gingen we ongeveer als dertigste rond. We hebben ons daarna door het veld heen naar een achtste plek weten te varen. In beide races was het veilig om door het midden te gaan, maar de linkerzijde van de baan was de winnende kant vandaag."

Dag drie
Op dag drie zou om 13.00 lokale tijd gestart worden. Op dat moment stond op sommige gedeeltes van de baan een wind van zeven knopen of harder uit zuidelijke richting en op andere gedeeltes bereikte de wind niet eens de twee knopen. Rond de Golf van Hauraki waaide het tot veertien knopen, maar deze bereikte de deelnemers niet. De zeilers werden om 14.00 uur naar de kust gestuurd om te wachten op gunstigere winden. Helaas bleef deze uit en werd de race om 16.30 uur afgelast.

De rest van de race
Morgen stond ingeroosterd als een rustdag. Omdat er op dag drie niet gezeild is, komt de rustdag te vervallen. Om 13.00 uur lokale tijd staat de eerste race gepland. Booth is positief over zijn resultaten tot nu toe. "We zijn hier blij mee en houden ons aan onze strategie. Dat betekent dat we binnen de top acht proberen te blijven, dus zonder aftrekresultaten te varen. Als we tegen het einde van de serie nog geen slechte uitschieters hebben, kunnen we iets meer risico nemen. We voelen ons een veel completer team in vergelijking tot het WK in 2007."

Top 5 na twee dagen WK Tornado
1. FRA – Guichard/Guyander, 17 punten
2. GER – Geabler/Struckman, 19 punten
3. NED – Booth/Nieuwenhuis, 23 punten
4. CAN – Johansson/Stittle, 26 punten
5. ITA – Marcolini/Bianchi, 33 punten

Tekst: José de Jong
Foto: ANP

Last modified: 27 februari 2008
Sluiten