Nieuws

Garmin roept kaarten terug

Garmin roept de maritieme datakaarten BlueChart g2 en g2 Vision versie 2009 terug. In bepaalde wateren geven de datakaarten inaccurate indicaties van de diepte van het water.

15:29

De desbetreffende datakaarten zijn verkocht tussen 8 april 2009 en 3 juni 2009. 

Hoewel Garmin alleen meldingen van inaccurate diepteindicaties heeft ontvangen van bepaalde wateren langs de kust van Zweden en Denemarken, heeft Garmin uit het oogpunt van de veiligheid besloten om wereldwijd de 2009-versie van de BlueChart g2 en g2 Vision datakaarten terug te halen.

Teruggeroepen worden de 2009 versies van de BlueChart g2 in Garmin data module, BlueChart g2 in micro(SD)-kaart formaat en BlueChart g2 Vision in micro(SD)-kaart formaat. Consumenten wordt aangeraden om deze datakaarten niet meer te gebruiken voor navigatie.

Consumenten, die in het bezit zijn van deze producten, hebben recht op een tijdelijke gratis vervangende kaart BlueChart traditional of BlueChart g2 Vision versie 2008.5. Zodra de 2009 versie is gecorrigeerd, is Garmin van plan om deze kostenloos beschikbaar te stellen ter compensatie.

Kijk op de site van Garmin voor verdere uitleg en productspecificaties.

Last modified: 12 juni 2009
Sluiten