Nieuws

Gala voor solozeilers

Solozeilers varen het liefst in hun eentje, maar voor een feestje zoeken ze elkaar op.

10:45

Tijdens het Shorthanded Gala in Scheveningen op 28 januari 2010 wordt voor de 3e keer de Solo Challenge Award uitgereikt. De Solo Challenge Award is de prijs voor de beste solozeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar.

Naast de Solo Challenge Award, worden voor de eerste keer de Doublehanded Award en de Cruising Trophy uitgereikt. De Doublehanded Award is de prijs voor de beste doublehanded zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar. De Cruising Trophy is de prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van shorthanded toerzeilen in het afgelopen jaar.

De Solo Challenge Award is in 2009 uitgereikt aan Nico Budel en in 2008 aan Lucas Schröder. Ook is in 2009 een Lifetime Achievement Award postuum uitgereikt aan Jan Luyendijk voor al zijn inspanningen voor het solozeilen in Nederland in het algemeen en het opzetten van de 200 myls ‘SOLO’ wedstrijd in het bijzonder. Deze prijs werd in ontvangst genomen door Jan’s zoon Bob Luyendijk.

Doel van de Solo Challenge Award, de Doublehanded Award en de Cruising Trophy is het belonen van Nederlandse zeehelden binnen het shorthanded zeilen en het stimuleren van ontwikkelingen binnen deze uitdagende vorm van topsport.

De jury voor het bepalen van de genomineerden en de uiteindelijke winnaars, bestaat uit: Henk Bezemer, JanBerent Heukensfeldt Jansen, Leon Bart en Klaartje Zuiderbaan.

Voor meer informatie of het aanmelden van kandidaten, kijk op www.shorthanded.nl

Foto’s: Shorthaned.nl, Sail World, Leightonphoto.com

Last modified: 25 november 2009
Sluiten