Nieuws

Frisian Boat Show groeit van 59 naar 79 exposanten

De verhuizing van de Frisian Boat Show van Hotel Jachthavens GalamaDammen naar het centraler gelegen Paviljoen Sneekermeer in Offingawier bij Sneek heeft de organisatie 20 deelnemers en 25 schepen meer opgeleverd dan vorig jaar. Op zaterdag 8 en zondag 9 april tonen 79 exposanten 95 motor- en zeilboten en 10 party- en zeilcruiseschepen.

16:17


Blikvanger is de doorgaans op de Oostzee en het IJsselmeer varende tweemaster Aphrodite uit Stavoren, één van Nederlands meest luxe zeilcruiseschepen. Het organiserende bureau voor toerisme Friesland Holland uit Wolvega verwacht vijfduizend bezoekers die bij flinke wind op veel spektakel kunnen rekenen van onder meer zeilende studenten van CIOS Watersportopleiding uit Heerenveen. Dagelijks worden van ‘s morgens tien tot ‘s avonds zes uur onafgebroken demonstraties gegeven, waaronder zeilen met open zeilboten en kajuitzeiljachten, omslaan en overeind trekken van zeilboten en zeilen met spinnakers. Alle proef- en rondvaarten zijn gratis, net als de toegang en het parkeren.


Organisator Albert Hendriks: “De verrichtingen van de exposanten en degenen die demonstraties verzorgen zijn goed vanaf de steigers en het terras te volgen. Een presentator geeft informatie over de getoonde boten en watersportartikelen. De beurs is vooral opgezet om bezoekers niet alleen te laten kijken, maar ook om hen een vaar- of fietsvakantie of zeilcruise te laten beleven.”


Informatie: www.frisian-boatshow.nl

Last modified: 4 september 2007
Sluiten