Nieuws

Fransen terug in de Volvo Ocean Race

De Franse oceaanrace-specialist Franck Cammas richt zijn pijlen op de Volvo Ocean Race. Zijn door Groupama gesponsorde team wil de komende twee edities meedoen.

13:31

Franse teams zijn al meerdere edities opvallend afwezig in de Volvo Ocean Race. Ook al is zeilen in Frankrijk wat betreft populariteit vergelijkbaar met voetbal of wielrennen, grote races in volledig bemande ‘enkelrompers’ deden het de afgelopen jaren minder goed in het land van de Vendée Globe en de maxi-trimarans.

De laatste Franse schipper in de Volvo Ocean Race, toen nog bekend als de Withbread, is de inmiddels overleden Eric Tabarly in 1993-94. Hij werd derde met het schip La Poste. In eerdere edities deden er wel regelmatig Franse boten mee.

Franse zeilers vinden we wel terug in recente edities van deze fameuze race rond de wereld. Zo werd ABN AMRO TWO geschipperd door Sébastian Josse met landgenoot Yves Le Blevec in zijn team. Sidney Gavignet zagen we in 2008-09 op de PUMA (tweede plaats). Hij voer al mee op La Poste met Tabarly, op Assa Abloy en op ABN AMRO ONE. Laurent Pages voltooide de laatste race op Telefonica Blue.

Cammas heeft de Argentijn Juan Kouyoumdjian uitgekozen als ontwerper van de nieuwe VOR 70 Groupama. Juan K. ontwierp de winnende boten van de laatste twee edities van de Volvo: ABN AMRO ONE (2005-06) en Ericsson 4 (2008-09).

Last modified: 5 november 2009
Sluiten