Nieuws

Fantastische start Bekking

Het Telefonica-team van Bouwe Bekking is de Volvo Ocean Race begonnen met twee overwinningen. Delta Lloyd kende een mindere ouverture.

09:46

Telefonica Blauw, geschipperd door Bouwe Bekking, kende zaterdag een geweldige start van de Ocean Race. In de eerste manche van de in-port race leidde het team van start tot finish. In de tweede manche kwam de boot van de tweede plaats, om in het laatste rak de overwinning te grijpen.

 

Met nog 1,6 mijl te gaan had Telefonica Blauw een achterstand van veertien seconden op Puma. Ze rondden de boei naar het laatste voordewindse rak echter een stuk beter en hadden bovendien meer druk aan de rechterkant van de baan. Ze finishten uiteindelijk ruim voor de concurrentie. In de overall stand gaat de Telefonica van Bouwe Bekking aan de leiding, achtervolgd door Telefonica Zwart en Puma.

 

Bouwe Bekking: “We maakten fouten, natuurlijk maakten we die. Maar we kunnen niet ontevreden zijn omdat we twee races uit twee hebben gewonnen in veranderlijke omstandigheden.” Maar “het is een race van 37.000 mijl.”

 

Met Delta Lloyd ging het intussen een stuk minder. Zij eindigden als laatste in de eerste manche en als voorlaatste in de tweede. In de overall stand nemen ze de zesde van acht plaatsen in. Bovendien zit er een gat in de romp van de boot, na een aanvaring met Team Russia.

 

De Russische boot raakte de Delta Lloyd vlak boven de waterlijn, toen enkele momenten voor de start de wind plots compleet draaide. De reparaties zullen naar verwachting deze week in beslag nemen.

 

Overigens is de nieuwe editie van de Volvo Ocean Race aangekondigd voor 2011/2012.

Last modified: 6 oktober 2008
Sluiten