Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Emirates Team New Zealand wint Louis Vuitton Cup

13:35

Emirates Team New Zealand heeft de 30e editie van de Louis Vuitton Cup gewonnen. In de finale streden zij tegen het Italiaanse team Luna Rossa Challenge. De Nieuw-Zeelanders wonnen de Louis Vuitton Cup met 7-1. De overwinning maakt Emirates Team New Zealand de officiële uitdager van Oracle Team USA voor de 34e America’s Cup in september. Het is de vijfde keer in de afgelopen zes America’s Cup races dat de Nieuw-Zeelanders deelnemers in de wedstrijd zijn.

Emirates Team New Zealand Louis Vuitton Cup als ticket America’s Cup

“Om te racen in de America’s Cup moet je de Louis Vuitton Cup winnen,” zei Emirates Team New Zealand schipper Dean Barker. “We zijn hier gekomen om de America’s Cup te winnen, het winnen van de Cup is allemaal onderdeel van de voorbereiding. De jongens zijn zeer geconcentreerd. We kwamen te kort in Valencia in 2007 en we geven ons nu helemaal in de komende weken om ervoor te zorgen dat we er helemaal klaar voor zijn.”

Luna Rossa

Luna Rossa nam voor de derde keer deel in de laatste vier wedstrijden van de finale van de Louis Vuitton Cup. Het alom populaire team won de Louis Vuitton Cup in 2000. Het team kwam in 2013 bij de Louis Vuitton Cup als een late toetreder, maar heeft grote vooruitgang geboekt sinds het begin van de race van vorige maand.

“Opnieuw heeft Team Nieuw-Zeeland het geweldig gedaan. Ze zijn een heel sterk team en ik kijk ernaar uit om ze te zien racen in de wedstrijd, “zei Luna Rossa schipper Max Sirena. “We begonnen laat met dit team en het belangrijkste doel voor ons was om een goed resultaat te behalen in de Louis Vuitton Cup. We zijn trots op wat we hebben bereikt. Anderhalf jaar geleden had niemand verwacht  om ons in de Louis Vuitton Cup finale te zien. Ik ben trots op al het werk van het team. Ik zei vlak voor de finish tegen de bemanning, dat vandaag de nieuwe uitdaging begint voor de volgende America’s Cup. Volgende keer zijn we sterker. ”

Programma America’s Cup, best of 17-serie

Zaterdag 7 september: Race 1, Race 2

Zondag 8 september: Race 3, Race 4

Dinsdag 10 september: Race 5, Race 6

Donderdag 12 september: Race 7, Race 8

Zaterdag 14 september: Race 9, Race 10 (reserve wedstrijddag)

Hoogtepunten Louis Vuitton Cup Finale Race 8

http://www.youtube.com/watch?v=3h2o3–uOA8&feature=share&list=UU0gzXt1Ms4WVQ7tyGgjTmqA

Video: America’s Cup

Fotografie: Gilles Martin-Raget

 

Last modified: 11 januari 2021
Sluiten