Nieuws

EK Yngling in Sneek van start

Eenentachtig teams uit veertien landen beginnen vandaag aan het Volvo Europees Kampioenschap Yngling in Sneek. Op zaterdag 24 juli zal blijken wie het sterkste is en zich een jaar lang Europees kampioen mag noemen.

15:42

Eenentachtig teams uit veertien landen beginnen vandaag aan het Volvo Europees Kampioenschap Yngling in Sneek. Op zaterdag 24 juli zal blijken wie het sterkste is en zich een jaar lang Europees kampioen mag noemen.

Voorafgaand aan het evenement streed de jeugd voor het eerst om een Europese titel in een eigen kampioenschap. Het Nederlandse trio Haven/Haven/Nooitgedacht won, gevolgd door landgenoten Ververs/Schokker/Wieringa en de Denen Lund/Rabot/Hansen.

Volvo Jeugd EK Yngling, 15 t/m 17 juli
Van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 juli 2004 vond voor het eerst het Volvo Europees Kampioenschap voor Ynglingzeilers tot 23 jaar plaats. Dit initiatief van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en Yngling Club Holland bleek een succes. Zesentwintig teams uit Nederland, Denemarken, Polen, Amerika en Duitsland verschenen aan de start. Frank Lieve, bestuurslid YCH: “KWS begon vier jaar geleden met het stimuleren van jeugdzeilen door onder andere clubboten aan te schaffen. Je ziet dat het al zijn vruchten afwerpt. De KWS Ynglings voeren mee en bij de top tien van het Jeugd EK zaten vijf Nederlandse teams.” Het evenement krijgt nu de officiële ISAF-status. Dat betekent dat de jeugd vanaf volgend jaar altijd een eigen kampioenschap vaart voorafgaand aan het EK en WK.

Volvo EK Yngling, 19 t/m 24 juli
Vandaag en morgen varen de deelnemers zes kwalificatieraces, waarna de opsplitsing naar gold en silver fleet plaatsvindt. Woensdag 21 juli is een rustdag en dan begint de finale competitie van acht wedstrijden. Op zaterdag 24 juli vindt de huldiging van de Volvo Europees Kampioen Yngling 2004 plaats. Tot de kanshebbers behoren: de Oostenrijkse teams Mayr/Pracher/Kirchner en Skolaut/Riha/Stadler, Jensen/Guhle/Harmsen uit Denemarken en de Nederlanders Minks/Wiersma/De Vries. Het olympische trio Palludan/Zafiryadis/Poulsen is ook van de partij. De dames misten net de kwalificatie voor Athene. De kersverse Yngling jeugdkampioenen Haven/Haven/Nooitgedacht verschijnen eveneens aan de start.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten