Nieuws

Eindelijk binnen

Zes weken na de winnaars is nu ook het laatste team gefinisht in de Barcelona World Race. Het Spaans-Catalaanse team van Jaume Mumbú en Cali Sanmartí aan boord van We Are Water kwam donderdag 12 mei na 132 dagen zeilen over de finish.

11:35

Mumbú en Sanmartí waren een ruime week te laat voor de officiële afsluiting van de race, die op 4 mei feestelijk werd afgesloten in Barcelona. Voor beide zeilers was de wedstrijd hun eerste zeiltocht rond de wereld. De tien jaar oude Open 60 We Are Water legde in totaal 30.828 zeemijlen af, met een gemiddelde snelheid van 9,54 knopen. Het team maakte in Ushuaia een pitstop, om hun koolstof giek te repareren nadat deze tijdens een storm was gebroken. Het team legde de race af in het teken van de stichting We Are Water, om aandacht te vragen voor verantwoord watergebruik.

Van de dertien boten die op 31 december 2010 startten, kwamen er negen boten over de finish. Jean-Pierre Dick en Loïck Peyron wonnen de race aan boord van Virbac-Paprec 3. Nederlander Wouter Verbraak werd samen met Nieuw-Zeelander Andy Meiklejohn zevende.

Foto’s: Mireia Perelló/FNOB

(MvS)

Last modified: 16 mei 2011
Sluiten