Nieuws

Eerste podium Delta Lloyd

Nederlands succes in de Volvo Ocean Race dit weekend. Delta Lloyd legde beslag op de derde plaats in de inportrace, Bouwe Bekking finishte met Telefonica Blue als eerste.

10:03

Beide boten startten niet al te best, met een vierde plaats voor Telefonica en een zesde voor Delta Lloyd bij de eerste bovenboei. Maar waar de andere teams op het neerwaartse rak voor de rechterkant kozen, bleven de Blue en Delta Lloyd links. Daar hadden ze een gunstige windshift, waardoor de Spanjaarden bij de benedenboei al eerste lagen.

 

Delta Lloyd zeilde daar op een tweede plaats, maar verloor die bij het tweede rak omhoog aan Puma en kon de achterstand niet meer goedmaken. Toch werd de podiumplek uitbundig gevierd, want eerder was de boot nog niet verder gekomen dan een zesde plaats. Wouter Verbraak, navigator: "Alle respect voor Bochecha ( de Braziliaanse tacticus voor deze race Andre Fonseca), hij kent dit water als zijn broekzak. Het lag niet aan de bootsnelheid, in lichte omstandigheden zijn we nog steeds kangzaam. We zeilden gewoon zó goed."

 

Bekking was blij met de overwinning: "Het voelt behoorlijk goed, als ik eerlijk ben. We zeilden erg goed, maakten weinig fouten en ik denk dat het resultaat dat laat zien." Telefonica liep door de overwinning in de inportrace een half punt in op Puma en anderhalf op Ericsson IV. Die staan nu respectievelijk twee en negeneneenhalve punt voor op het team van de Nederlandse schipper. "Het is maar een kleine winst voor ons, maar het telt allemaal."

Last modified: 6 april 2009
Sluiten