Nieuws

Eerste NK First

Afgelopen weekeinde heeft de First 31.7 klasse het eerste officiële kampioenschap verzeild. De Prime Time won.

08:14

Licht weer kenmerkte het kampioenschap.
In drie dagen zeilden de twintig deelnemende teams een afwisselend programma van zes wedstrijden.
Op vrijdag voer de vloot een 40 mijls race op zee, die werd gewonnen door Prime Time van team Den Hartigh. Met een knobbelige zee en een zwakke en later matige noordelijke wind waren het lastige omstandigheden voor de deelnemers.
Op zaterdag werden er vier windward-leeward wedstrijden gevaren op de Oosterschelde. Tijdens de eerste twee wedstrijden stond er slechts een zwakke wind die aan het eind van de tweede race zelfs even wegviel. Na de passage van een wolkenband, draaide wind van noordoost naar noord en nam toe tot circa 12 knopen. Tijdens race 3 en 4 bleek vervolgens de extra dimensie van het eenheidsklasse varen, omdat het hele veld binnen enkele minuten wist te finishen.
Zondag werd het kampioenschap afgesloten met een 20-mijls race op de Oosterschelde. Bij de start was de wind nog zwak, maar naarmate de race vorderde nam de wind toe tot ongeveer 15 knopen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door Prime Time, die ook op zaterdag over de vier wedstrijden gemiddeld de beste prestatie had neergezet.
Het team Den Hartigh won dan ook overtuigend het eerste NK First 31.7, voor de Shoebox van team Sondag (3de) en de Garce/team Van den Bossche (2de).
Het NK First was onderdeel van de Deltaweek.

Last modified: 4 september 2007