Nieuws

Eerste Nationaal Regenboog Evenement van start

Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli 2011 strijden Nederlandse zeiltoppers tegen elkaar tijdens het eerste Nationaal Regenboog Evenement.

11:09

De feestelijke openingsceremonie is op dinsdagavond 28 juni in Leiden en de tour eindigt op 3 juni in Nieuwkoop met de uitreiking van het zilveren Regenboogmodel. Gedurende de vijf wedstrijddagen valt er op de wal rondom de zeillocaties van alles te beleven. Bezoekers kunnen de hele week culinair en muzikaal genieten, de kinderen krijgen ruimschoots de kans om kennis te maken met de zeilsport en er worden diverse demonstraties gegeven.

Het rondtrekkende zeilspektakel doet vijf Hollandse en Utrechtse plassen aan. Dat betekent dat de vloot elke dag op ander wedstrijdwater in actie komt. De vijftien deelnemende teams vertegenwoordigen een gelijk aantal gemeenten en lokale bedrijven. Naast de sportieve competitie onder zeil vindt er een zee aan walactiviteiten plaats om het Groene Hart op de toeristische waterkalender te zetten.

De Stichting Sailability Nederland zal op 30 juni twee nieuwe boten overdragen aan de Watersportvereniging Braassemermeer. Het gaat om een ACces Dinghy 2.3 en een Access Dighy 303; twee boten waarmee mensen met een beperking zelfstandig kunnen zeilen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking van het Nationaal Regenboogevenement op 30 juni zullen deze boten officieel worden overhandigd.

Meer informatie over het Nationaal Regenboog Evenement en het volledige programma zijn te vinden op www.nationaalregenboogevenement.nl.

Foto: Watersportverbond
Bron: NRE

Last modified: 27 juni 2011
Sluiten