Nieuws

Eerste dag Spa Regatta

Na de eerste dag van de 18de Spa Regatta staat Nederland in vier klassen in de top 3.
De broers Sven en Kalle Coster zetten in de 470 een fraaie serie neer van 1-4-4 (9 punten) en bezetten daarmee de 2de plek in het klassement...

12:13

Na de eerste dag van de 18de Spa Regatta staat Nederland in vier klassen in de top 3.
De broers Sven en Kalle Coster zetten in de 470 een fraaie serie neer van 1-4-4 (9 punten) en bezetten daarmee de 2de plek in het klassement.
Bij de 470-vrouwen noteerden Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse 3-2-7 (12 punten) en staan eveneens 2de.
Annelies Thies/Annemieke Bes/Petronella de Jong staan in de Yngling 3de. (1-9/10 pnt).
In de Tornado staan Mitch Booth en Herbert Dercksen (zilver op het EK in Portugal) voorlopig 3de. Hun serie: 1-12-14 (27 pnt). De bronzen medaillewinnaars van het EK, Sven Karsenberg en Mischa Heemskerk voeren naar de 7de plaats (17-3-11).

Pech voor Carolijn Brouwer in de Europe. Zij kreeg in Race 1 een OCS (te vroeg over de startlijn) aan de broek. Daarna finishte ze twee keer als 2de. Met OCS-2-2 bezet ze 32ste plaats.
In de Star een verassing: Laserkanon Serge Kats maakt met Jean Pierre Martens de banen onveilig. En hoe: met twee achtjes staan ze 4de. Kats besloot na de spelen van Sydney voorrang te geven aan z’n maatschappelijke carriere. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Dit ‘uitstapje’ in de Star zou wel eens de opmaat kunnen zijn voor een nieuwe olympische campagne. Wie ook stopten na Sydney, zijn ‘good old’ Mark Neeleman en Jos Schrier. Maar duo is andermaal present op deze Spa. De oude rotten zijn het zeilen niet verleerd: met 13-5 staan ze 8ste.

De Spa Regatta is voor een aantal klasse een zogenaamd ‘meetmoment’ van NOC*NSF. Wie in de 470, Mistral, Yngling Star en Finn bij de eerste vier in het eindklassement eindigt, krijgt (of behoudt) de A-status.
Volgens de organisatie is deze 18de editie de grootste Spa Regatta ooit met meer dan 900 teams uit 60 landen. Het evenement in Medemblik duurt tot en met aanstaande zondag.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten