Nieuws

Eenheidsklasse in de dop

Normaal gesproken vindt u op deze site geen berichten uit de markt, maar de eerste zeilende foto's van de nieuwe X-35 One Design willen we u niet onthouden. Terwijl bouwnummer één nog in de mal zat, werden er 100 stuks van verkocht, waarvan 18 voor de Nederlandse markt, aldus de Deense werf. Een afgekondigde verkooppauze moet de werf lucht geven de bestelde boten uit te leveren.

12:17

Normaal gesproken vindt u op deze site geen berichten uit de markt, maar de eerste zeilende foto’s van de nieuwe X-35 One Design willen we u niet onthouden. Terwijl bouwnummer één nog in de mal zat, werden er 100 stuks van verkocht, waarvan 18 voor de Nederlandse markt, aldus de Deense werf. Een afgekondigde verkooppauze moet de werf lucht geven de bestelde boten uit te leveren. 


Eind november wordt de eerste X-35 OD in Nederland verwacht. De 18 bestelde boten zijn een aardige aanzet voor een nieuwe eenheidsklasse. Zeilers uit de X-99 en IMS-klassen zien in de boot een nieuwe uitdaging en stappen over. De klasseregels zijn volop in ontwikkeling en er doen zich geruchten de ronde over een sponsor die de klasse zal ondersteunen. We houden u op de hoogte.

(Foto: X-Yachts)
(Foto: X-Yachts)
(Foto: X-Yachts)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten