Nieuws

Een krankzinnige meesterzet

Het was een ruig weekendje voor de Ocean Racers. Bouwe Bekking trotseerde als enige een gigantische storm en leidt nu de dans.

16:08

De storm overviel de zeilers zaterdag met windsnelheden van meer dan vijftig knopen en golven van veertien meter. Dat leverde een stortvloed aan schadegevallen op, van een beschadigd stuurwiel en een gescheurd grootzeil op Delta Lloyd, via een gebroken giek op Puma, tot een scheur in de romp van Telefonica Black.

 

Uiteindelijk besloten alle teams beschutting te zoeken voor de storm, behalve Telefonica Blue. Bouwe Bekking besloot door te gaan en dat betaalde zich uit in een voorsprong. De Spaanse boot bereikte vandaag dan ook als eerste de noordoostelijk punt van Taiwan. Daar waait het nog steeds hard, met snelheden boven 30 knoop.

 

Een moedige beslissing, of zoals Guy Shalter van Ericsson 4 het verwoordde: "een meesterzet of volstrekt krankzinnig". Die beslissing betaalt zich uit in een voorsprong, hoewel die vrij beperkt is. Telefonica leidt, 38 mijl voor Ericsson 3.

 

Delta Lloyd is ondanks de problemen ook nog in de race, maar ligt op grote achterstand. Het team heeft de race tijdelijk moeten onderbreken voor reparaties en vaart 197 mijl achter de leider op een vijfde plaats. De laatste plek is voor Green Dragon, terwijl Telefonica Black als gevolg van de problemen met de romp de strijd heeft moeten staken.

Last modified: 26 januari 2009
Sluiten