Nieuws

Drie maal brons op Princess Sofia Trophy

De Nederlandse olympische zeilploeg heeft op de slotdag van de Princess Sofia Trophy op Mallorca twee bronzen medailles behaald. Ook in de Drakenklasse was er brons.

09:27

De olympische klassen zeilden op de slotdag volgens de nieuwe olympische standaard de medaillerace. De top tien van het klassement streed in deze laatste wedstrijd om de medailles.

470-Zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout eindigden in de finalerace als tweede en pakten daarmee het brons in het eindklassement. Het Yngling-team Mandy Mulder, Annemieke Bes en Floortje Hendriksen wonnen de finalerace en dat leverde de tweede bronzen medaille voor Nederland op.

De derde bronzen plak werd behaald in de Draken klasse. Het team van Guus Nater eindigde dankzij een overwinning op de laatste wedstrijddag ook op de derde plaats.

De broers Sven en Kalle Coster scoorden de 2de plek in de finale. Helaas had het 470-duo al te veel achterstand in het klassement om nog kans te maken op een podiumplaats.

De Fiinwedstrijd werd pal na de start afgebroken, omdat de wind wegviel en enorm draaide. Het wedstrijdcomité besloot om de baan te verleggen en opnieuw te starten. Pieter-Jan Postma koos als enige voor de rechterkant van het veld. Dat bleek een goede keuze te zijn, want hij kwam als tweede om de bovenboei. In het laatste rak zakte hij evenwel terug naar de achtste plaats. Daarmee werd hij 7de in het eindklassement.

De Nederlandse zeilploeg reist komende week van Mallorca naar het Franse Hyères. Daar is van 22 tot en met 28 april de Semaine Olympique.

(Bron: Watersportverbond)

Last modified: 7 september 2006