Nieuws

Doublehanders gezocht voor North Sea Regatta

In samenwerking met de organisatie van de North Sea Regatta wil Ruud Kapteijn een doublehanded klasse organiseren voor de Vuurschepen Race. De RORC North Sea Race kent reeds een doublehanded klasse. Hiermee ontstaat voor doublehanded bemanningen de mogelijkheid om op 15 mei met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich te varen en op 18 mei in de North Sea Race van Harwich terug naar Scheveningen te zeilen.

17:27

In samenwerking met de organisatie van de North Sea Regatta wil Ruud Kapteijn een doublehanded klasse organiseren voor de Vuurschepen Race. De RORC North Sea Race kent reeds een Doublehanded klasse. Hiermee ontstaat voor doublehanded bemanningen de mogelijkheid om op 15 mei met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich te varen en op 18 mei in de North Sea Race van Harwich terug naar Scheveningen te zeilen.


Volgens Kapteijn moet het zeker mogelijk zijn om voor beide wedstrijden een klasse van minstens 8 doublehanded jachten op de startlijn te krijgen. De organisaties van de NSR en de RORC hebben toegezegd dat ze een aparte start en een aparte uitslag onder IRC bekend maken bij deelname van minstens 8 boten. Op dit moment hebben twee schippers toegezegd om mee te varen; Ruud Kapteijn met zijn IMX 38 Mango en Kees de Walle met zijn FF 110 Fandango.


Met dit initiatief komt er een nieuwe loot aan de stam van shorthanded zeilwedstrijden op de Noordzee. De actie van Ruud Kapteijn wordt dan ook waar mogelijk ondersteund door de stichting Zeilbaak die het promoten van shorthanded zeilen als missie heeft.


Informatie en opgeven via rkapteyn@mango.nl

Last modified: 22 februari 2007
Sluiten