Nieuws

Double-handed Jaques Vabre

Morgen beginnen 17 Open 60's en 5 Open 50's aan de double-handed race Transat Jaques Vabre. Een dag later starten nog eens 14 Open 60 trimarans en 2 Open 50 meerrompers. Tenminste, als het weer het toelaat…

10:20

Morgen beginnen 17 Open 60’s en 5 Open 50’s aan de double-handed race Transat Jaques Vabre. Een dag later starten nog eens 14 Open 60 trimarans en 2 Open 50 meerrompers. Tenminste, als het weer het toelaat


Het is een vleugje Vendée Globe, die volgend jaar op het programma staat, aangevuld met een sterk veld bloedsnelle trimarans. De Transat Jaques Vabre vergt het uiterste van de tweekoppige bemanningen. De route van het Franse Le Havre naar Salvador de Bahia in Brazilië is weliswaar duizenden mijlen lang, de wedstrijd draait vaak uit op een matchrace tussen de allerbeste oceaanzeilers van dit moment.


De monohulls varen vrijwel rechtstreeks naar de Braziliaanse stad, een traject van 4500 mijl. De multihulls moeten Ascention ronden, een eiland in het midden van de zuidelijke Atlantische Oceaan, waarmee de totale afstand voor deze klassen op 4900 mijl uitkomt.


Alle beroemdheden die de oceaanracerij rijk is doen mee. Michel Desjoyeaux, Ellen MacArthur, Bernard Stamm, Mike Golding, Roland Jourdain.


De start van de enkelrompers op zaterdag lijkt gewoon doorgang te kunnen hebben, maar de start van zaterdag, waarbij de multihulls in actie komen, staat op losse schroeven. Een depressie van liefst 960 millibar dreigt roet in het eten te gooien en de racemonsters een dag langer aan de kant te houden.


Kijk voor meer info op: http://www.jacques-vabre.com/

Last modified: 7 september 2006
Sluiten