Nieuws

Doorstart Etap

Etap, de Belgische bouwer van onzinkbare jachten, is overgenomen. De nieuwe eigenaar wil het volledige gamma weer in productie nemen.

14:22

Etap ging eind december ter ziele, als gevolg van de problemen van het moederbedrijf Dehler. Dat kwam in problemen doordat het te snel wilde uitbreiden en zo te veel last kreeg van een gebrek aan liquide middelen.

 

Nu maakt Etap dus, eerder dan het moederbedrijf, een doorstart. Vanaf het begin was wel duidelijk dat Etap als zelfstandig bedrijf teveel waarde vertegenwoordigde om ten onder te gaan. Direct waren er verschillende partijen geïnteresseerd om de jachtbouwer over te nemen.

 

Uiteindelijk is dat gedaan door MIC, uit het Belgische Lokeren. MIC is gespecialiseerd in de productie en assemblage van generatoren, compressoren en industriële machinerie. Hoewel er binnen de organisatie wel degelijk een hart voor watersport is, zijn de zakelijke perspectieven van Etap de reden geweest om het bedrijf te kopen.

 

MIC wil zowel de zeilboten als het motorjachtgedeelte van Etap nieuw leven inblazen. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet in Malle gebeuren, maar op welke locatie of in welk land wel, is nog niet duidelijk. De beslissing daarover wordt in de komende weken genomen.

Last modified: 13 maart 2009
Sluiten