Nieuws

Deltaweek 2011 van start

De Deltaweek 2011 staat op punt van beginnen. Morgen barst de sportieve competitie op het water en het feest op de wal in Zierikzee los.

16:14

De 99 wedstrijdteams strijden rondom de boeien. Voor de grote boten volgen nog de doordeweekse races richting Colijnsplaat, waar het tweede wedstrijdweekend plaatsvindt. Pas daarna is het eindklassement te bepalen. De open boten in de eenheidsklassen (Melges 24, MaxFun 25, FD, J22 en sport) komen uitsluitend in Zierikzee in actie. Het bedrijfsleven trekt op zaterdag de schoten aan in de Zeeland Regatta en gaat van start met 43 boten.

In bijna alle klassen zijn de titelverdedigers van de partij. In de ORC 1 is dat de Shamrock van schipper Van de Sande. Jan Bart verschijnt weer met zijn New Frontier J35 aan de start, de winnaar van de ORC 2-klasse en het ORC 2 Clubkampioenschap Zuid. In de ORC 3 zijn zowel Joyce Contrast 362 van Alfred Bezemer als de ‘schrik van de Oosterschelde’ Beau Bateau First 300 van Henk van Zweden aanwezig.

Walactiviteiten

Morgen, zaterdag 2 juli, kunnen de jongeren tijdens de jeugdclinic in Zierikzee het zeilen zelf ervaren. Dat kan onder begeleiding van ervaren zeilinstructeurs in Open Bic’s.

Verder kunnen bezoekers op het regattaterrein ruimschoots genieten van Zeeuwse lekkernijen. ‘s Avonds is het feest met live muziek en diskjockeys. In alle havenplaatsen die gedurende de week worden aangedaan vinden dit jaar extra activiteiten plaats zoals avondwedstrijden (Sint Annaland en Wemeldinge), jeugdzeilen en braderieën.

Voor meer informatie surf naar www.deltaweek.nl

Foto: ANP

Last modified: 1 juli 2011
Sluiten