Nieuws

Delta Lloyd Regatta: wisselend resutaat

Gisteren is in Medemblik de Delta Lloyd Regatta van start gegaan. De vlagerige wind zorgde voor wisselende resultaten onder de verschillende kernploegteams. Aan het evenement, dat nog tot zondag duurt, doen ruim duizend zeilers uit 58 landen mee.

Lees het volledige bericht ook op OlympischZeilen.nl.

12:18

De Nederlandse windsurfers werken allebei keihard aan een kaartje voor de spelen in China. Dorian Rijsselberge won twee races, terwijl zijn trainingspartner (en concurrent) Casper Bouman werd twee keer achtste werd. Als Bouman deze week bij de eerste zes eindigt, nomineert hij zich alsnog voor de spelen, onafhankelijk van de resultaten van Rijsselberge.

Van Rijsselberge wist met zijn vierde plaats op het EK in Brest een hele nominatie bij elkaar te surfen begin mei van dit jaar. Bouman kan die prestatie deze week evenaren als hij in de top zes eindigt. Beide surfers hebben dan een volle nominatie, maar Bouman’s winst in de nationale selectie maakt dat hij in dat geval naar Qingdao wordt uitgezonden.

Kernploeg
Bij de 470-mannen begonnen Sven en Kalle Coster de eerste dag goed met tweemaal een tweede plaats. Alleen in race twee hadden de broers het moeilijk: ze zeilden naar een achttiende plaats. Team Coster staat voorlopig derde in de ranglijst.

De Yngling-kernploeg bestaat nog uit zeven leden, maar is in Medemblik toch weer met drie boten van de partij. Het team van Mandy Mulder, Marije Faber en Merel Witteveen behaalde na één dag zeilen de beste resultaten. Met een zesde, een vierde en een tweede plek staan zij voorlopig tweede in de ranglijst. Witteveen: "Het was een moeilijke dag met grote windverschillen. Echt niet makkelijk en als je het dan zo goed doet geeft dat een lekker gevoel."

Renee Groeneveld, Brechtje van de Werf en Marije Kampen werden zevende, vijfde en zestiende en staan daarmee achtste in het klassement. Het derde Yngling-team, dat bestaat uit Annemieke Bes en invallers Marjon Kooistra en Kim Patteeuw, staat na drie races zeventiende.

In de Finn-klasse had Pieter-Jan Postma het vandaag moeilijk. Met een zevende en een tiende plek staat hij voorlopig achtste in de ranglijst. Postma: "Ik zat niet in mijn flow vandaag. Ik had het zwaar, maar het is nog een lange week. Morgen weer een dag."

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout staan na één dag zeilen op de derde plaats. Zij behaalden in de eerste drie races van het toernooi een vijfde, twaalfde en derde plek.

Foto: Thom Touw

Heeft u nieuws, tips, foto’s of informatie? Mail het naar nieuws@zeilen.nl!

m1czf8ls0eh6

Last modified: 22 mei 2008
Sluiten