Nieuws

Delta Lloyd Regatta begonnen

In Medemblik begon gisteren de Delta Lloyd Regatta, voorheen bekend als de Spa Regatta. Olympische en paralympische zeilers uit binnen- en buitenland zetten op dit wereldbekerevenement hun beste beentje voor. Bekijk ook de video's.

12:40

De eerste dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik was een krachtproef voor de zeilers en hun materiaal. De harde wind die soms opliep tot dik windkracht zeven leverde spectaculaire beelden, maar ook veel schade op. Diverse masten braken en zeilen scheurden. Vele zeilers zochten ook ongewild het koude water van het IJsselmeer op omdat hun boot omsloeg.
Het was duidelijk dat de Nederlandse zeilers op hun best zijn met dit soort weer, want in diverse klassen werden uitstekende resultaten geboekt

Steven Le fevre en Steven Krol aan de leiding in de 470 klasse
In de 470 klasse wordt in twee groepen gevaren. In de ene groep gaan Steven Le fevre en Steven Krol onbetwist aan de leiding. In de andere groep scoorden de Sven en Kalle Coster een derde en een eerste plek en dat terwijl ze naar eigen zeggen vandaag nog niet optimaal in vorm waren. In het algemeen klassement na twee wedstrijden staat Steven Le fevre eerste en Sven en Kalle Coster derde. De Engelse Nic Asher, met bemanning Elliot Willis, bezet een eerste plek.

Marit Bouwmeester vecht zich naar voren in Laser  radiaal
Terwijl veel wedstrijden werden uitgesteld vanwege de harde wind, zeilden de dames van de Laser radial het gehele programma van drie wedstrijden. In de eerste wedstrijd viel de Nederlandse Clair Blom op met een mooie derde plaats.  Marit Bouwmeester toonde zich echter een doordouwster en wist via een negende en een achtste plek in de eerste twee wedstrijden uiteindelijk een eerste plek in de derde wedstrijd te bemachtigen. Daarmee verzekerde ze zich van een tweede plaats in het algemeen klassement achter de Finse Sari Multala, die met twee eerste plaatsen en vierde eerste staat.

Pieter Jan Postma hervindt vorm
Pieter jan Postma toonde zich vandaag in vorm en zeilde naar een keurige tweede plaats. Door de toenemende wind werden de tweede en derde race in de Finn niet gevaren.

Caspar Bouman en Dorian van Rijsselberge aan elkaar gewaagd
De twee Delta Lloyd Kernploegleden Caspar Bouman en Dorian van Rijsselberge bewezen vandaag dat ze hun plaats in de kernploeg waardig zijn, want ze waren beide wedstrijden bij de eerste drie te vinden. Casper bezet nu een tweede plaats in het algemeen klassement, gevolgd door Toni Wilhelm  en Dorian van Rijselberge op een vierde plek. De Britse surfer Nick Dempsey gaat aan de leiding.

Matchracen levert mooie beelden op
De nieuwe Olympische discipline dames matchracen leverde spectaculaire beelden op, omdat er dicht bij de wal werd gevaren. Annelies Thies deed het goed door alle vier de matches te winnen.

Last modified: 28 mei 2009
Sluiten