Nieuws

Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschappen

Op het IJsselmeer bij Medemblik worden dit weekeinde de Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Er doen opvallend veel zeilers uit de wereld- of Europese top mee in het 470-veld, waaronder de huidige tweevoudige wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout.

17:09

Daarnaast verschijnen ook Nina Keijzer en Anneloes van Veen aan de start. Dit team mag zich de kersverse Jeugd Europees Kampioen bij de dames noemen. Ook Steven LeFevre zeilt mee, dit keer met Max Blom. Steven Krol kampt met een knieblessure. Golden oldies gebroeders Kouwenhoven, tweevoudig wereldkampioen in de jaren ’90 zeilen ook mee. En natuurlijk niet te vergeten Team Coster, dat zilver won op het WK 2007.

Namens de Delta Lloyd kernploeg komen verder Marit Bouwmeester (Laser Radial), Roelof Bouwmeester en Rutger van Schaardenburg (Laser), Thierry Schmitter (2.4mR) en Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen (Sonar) in actie.

De matchracedames zeilen dit weekend de Nations Cup in Amerika. Windsurfer Dorian van Rijsselberge is met zijn Nieuw-Zeelandse coach Aaron McIntosh op trainingskamp in het buitenland.

Foto: Eric van Staten

Last modified: 15 september 2011
Sluiten