Nieuws

Dehler koopt Etap

Dehler heeft de Belgisch werf Etap Yachting overgenomen. Dit heeft het Duitse Dehler vandaag bekend gemaakt. Het is de eerste overname sinds Dehler samenwerkt met Buchanan Capital Partners.

15:37

De activiteiten van Etap blijven gehandhaaft. Etap specialiseert zich in onzinkbare jachten die vooral op de behoeften van gezinnen inspelen. De werf in het Belgische Malle en de merken die Etap voert, blijven bestaan. Het management zal vanuit Dehler plaatsvinden. "We zijn trots dat we deze traditionele werf kunnen overnemen. De sterke merken zullen we in samenwerking met Dehler verder ontwikkelen", zegt Wilan van den Berg, hoofdaandeelhouder en directeur van Dehler. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Voor het personeel heeft de overname geen gevolgen: alle faciliteiten in Malle blijven open, en de werkgelegenheid blijft behouden. De voordelen van de overname liggen volgens Dehler vooral op het vlak van schaalvoordeel met inkopen, marketing, verkoop en financiën. Er worden geen besparingen doorgevoerd die resulteren in verlies van arbeidsplaatsen. "In tegendeel, we hebben extra, ervaren personeel nodig om de groeidoelstellingen te halen", claimt Van den Berg.

"Net als Etap Yachting is Dehler een traditionele werf die boten maakt waar zeilersharten sneller van gaan kloppen", zegt Anne-Marie Joris van Etap. "Etap is bij Van den Berg in goede handen."

Met de overname ontstaat een bedrijf dat zich tot doel stelt jaarlijks ongeveer vijfhonderd boten te produceren. Het is nog niet duidelijk of Dehler verder op het overnamepad blijft.

Meer informatie:
www.dehler.nl
www.etap.nl

Foto: Dehler

Last modified: 21 januari 2008
Sluiten