Nieuws

De wraak van de albatros

Twee weken geleden vertelde Mark Slats in zijn wekelijkse telefoongesprek dat een albatros zich in zijn vislijn had verstrikt. Om de enorme vogel te kunnen bevrijden moest hij hem aan boord nemen en dat beviel Mark helemaal niet. Hij kent de overlevering dat een albatros aan boord ongeluk brengt...

15:09

Twee weken geleden vertelde Mark Slats in zijn wekelijkse telefoongesprek dat een albatros zich in zijn vislijn had verstrikt. Om de enorme vogel te kunnen bevrijden moest hij hem aan boord nemen en dat beviel Mark helemaal niet. Hij kent de overlevering dat een albatros aan boord ongeluk brengt.
Op zijn soloreis om de wereld is Mark aangekomen in de Zuidelijke Oceaan, ergens tussen Afrika en Australie. Een gebied waar slecht weer en storm gegarandeerd zijn. Gisteren zat Mark midden in zo’n storm toe hij gealarmeerd werd door een onheilspellend trillend geluid. Boven in de bezaanmast bleek de windgenerator twee van zijn drie wieken te zijn verloren. Mark is ervan overtuigd dat een botsing met een grote vogel de enige verklaring kan zijn. De windgenerator is onherstelbaar beschadigd en berooft de Cornelia van zijn belangrijkste energiebron. Hoe het met de albatros is afgelopen is onbekend.


Last modified: 4 september 2007
Sluiten