Nieuws

De Whitbread in ere hersteld

De wereld rond in de voetsporen van Conny van Rietschoten? Met uw eigen boot de wereld rond racen? De Corinthian Challenge start in 2006 en is bedoeld als tegenhanger van de steeds duurder wordende rond-de-wereld-races. Geen commercie, geen zeilontwikkelingsprogramma's, weinig profs, gewoon clubracen op wereldschaal...

10:59

De wereld rond in de voetsporen van Conny van Rietschoten? Met uw eigen boot de wereld rond racen? De Corinthian Challenge start in 2006 en is bedoeld als tegenhanger van de steeds duurder wordende rond-de-wereld-races. Geen commercie, geen zeilontwikkelingsprogramma’s, weinig profs, gewoon clubracen op wereldschaal.


Levende legende Chay Blyth zeilde in 1974 als schipper aan boord van de Great Britain II de Whitbread. De sfeer van de wedstrijd toen wil hij nu nieuw leven inblazen. De wedstrijd die hij met zijn bedrijf Challenge Business in 2006 organiseert moet ‘de schakel vormen tussen professionals en clubracers, en rond de wereld racen toegankelijk maken voor iedereen’.


Naar verwachting zal de race zo’n negen maanden duren. De route begint in Groot Brittannië en neemt de deelnemers mee naar het zuiden, via de Canarische Eilanden, rond de drie grote kapen (Kaap De Goede Hoop, Kaap Leeuwin, en Kaap Hoorn), weer naar het noorden naar Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied met een finish in Groot Brittannië. Naar verwachting zullen er 6 tussenstops gemaakt worden.


Het aantal professionals dat meevaart is beperkt, het aantal zeilen is gelimiteerd en de typen communicatiemiddelen die aan boord mogen zijn worden voorgeschreven. Alles met als doel het zo simpel, goedkoop en toegankelijk mogelijk te houden.


Kijk voor meer informatie op http://www.worldcruising.com/corinthian

Last modified: 7 september 2006
Sluiten